سالها است که گوگل تلاش می کند برای کمک به کاربرانی که در نظام های سرکوبگر زندگی می کنند، راه هایی پیدا کند تا از سرکوب آنلاین آنها کم کند. حالا امروز گوگل اعلام کرده است که سه راه جدید برای این موضوع اضافه کرده است.
از روز دوشنبه ۲۱ اکتبر ۲۰۱۳ کاربرانی که در کشور هایی مانند ایران، سوریه، چین و… زندگی می کنند،می توانند هویتشان را در… اینترنت پنهان کنند و این کار را با کمک یک نفر در کشورهای آزاد انجام می دهند. گروه های حقوق بشری تلاش می کنند تا جلوی دولت هایشان را برای از کار انداختن وبسایت هایشان بگیرند و جهان مراقب است تا ببیند بیشترین حملات اینترنتی از کدام کشورها ناشی می شوند.
اولین ابزار، افزونه ای است به نام” uProxy” که توسط آن یک ارتباط کاملا رمزگذاری شده و امن بین دو نفر که همدیگر را میشناسند و به هم اعتماد دارند، ایجاد می شود؛ یک طرف کاربری که می خواهد هویتش را پنهان کند و طرف دیگر کاربری که هویتش را در اختیار طرف دیگر قرار می دهد؛ به عنوان مثال حالا یک فعال ایرانی می تواند از مرورگر کاربری دیگر در آمریکا استفاده کند. در واقع این یک شبکه اجتماعی برای فعالان اجتماعی سیاسی است.
یاسمین گرین (Yasmin Green) مسئول اصلی پروژه در گوگل می گوید: «شما از کشوری که در آن هستید و سرکوب می شوید با استفاده از “uProxy” خارج می شوید و به کشوری که به آن اعتماد دارید وارد می شوید؛ این ارتباط کاملا أمن و محرمانه است. این ابزار برای کشوری مانند ایران به شدت مورد نیاز است، جایی که شما نمی توانید از اینترنت استفاده کنید مگر آنکه حس کنید که پاییده و ردیابی می شوید.»
گوگل پیوسته در تلاش است تا برای اینترنت آزاد مبارزه کند و در عین حال در مطالبی که قرار است از آنها محافظت کند، فضولی نکند.
در حال حاضر تمرکز روی کشورهایی است که آسیب پذیر هستند و مسئولانشان در سرکوب اینترنت شدید رفتار می کنند.
برخلاف پروکسی هایی که در حال حاضر استفاده می شوند، “uProxy” هویت کاربر را به طور کامل مخفی نمی کند، بلکه کاربر ایرانی هویت و “IP” کاربر خارج از کشور را استفاده می کند و در طرف دیگر نیز کاربر خارجی می تواند از “اینترنت حلال” استفاده کند اگر می خواهد از چند و چون آن باخبر شود.
همچنین گوگل در حال توسعه برنامه ای است که بر طبق آن وبسایت های گروه های مدافع آزادی بیان در برابر حملات “DDOS” محافظت شوند. حمله “DDOS” این گونه است که سرورهای وبسایت مورد حمله، فقط در صورت غیرفعال شدن و محو شدن آزاد می شوند. اما گوگل این سرورها را زیر چتر حفاظتی خود می آورد و این سرورها تماما در برابر این حملات مصون می شوند، حتی شدیدترین حملات. گوگل نام این پروژه را “Project Shield” نامیده است.
طی یک سال گذشته این پروژه در مورد چند وبسایت مورد اطمینان تست شده است، از جمله سایت بالاترین، “Aymta” در سوریه و سرویس نظاره انتخابات کنیا که برای اولین بار در طول دوره انتخابات دچار مشکل نشد.حالا گوگل تمام وبسایت هایی که در زمینه اخبار آزاد، حقوق بشر و اینترنت آزاد فعالیت می کنند را به این پروژه دعوت می کند.
در نهایت گوگل برای شفاف کردن موضوع حملات اینترنتی، برنامه ای ارائه داده است به نام نقشه دیجیتالی حملات (Digital Attacks Map)که طبق آن مناطقی که بیشترین حملات اینترنتی در آنها اتفاق می افتد را معرفی می کند و این اطلاعات را در اختیار کاربران قرار می دهد تا بتوانند آن ها را با واقعیت های بیرون از اینترنت مقایسه کنند.
کوهن(Cohen) از مسئولان پروژه می گوید:« ما به کاربران نشان می دهیم که حملات اینترنتی از کجا اتفاق می افتند، کجا را هدف قرار می دهند و چه خبرهایی در این زمینه وجود دارد. ما تمرکزمان را روی کشورهایی مانند ایران، کره شمالی، کوبا و.غیره قرار می دهیم، جاهایی که بیشترین سانسور اتفاق می افتد. اگر به عنوان یک شرکت آزادی بیان برای ما یک ارزش است باید آن را در عمل نشان دهیم.