رییس مجمع نمایندگان اقلیم احواز از اختصاص مبلغ ۱۲ هزار میلیارد تومان جهت اجرای طرح انتقال آب کوهرنگ سه از سرشاخه های کارون به فلات مرکزی انتقاد کرد.
روز گذشته اول ژانویه ۲۰۱۵ در نشستی در استانداری اقلیم احواز، رییس مجمع نمایندگان این اقلیم غارت منابع آبی این اقلیم بواسطه سدسازی در استانهای مشرف به این اقلیم و انتقال آب به فلات مرکزی ایران، انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاریهای داخلی، صیدعیسی دارایی در شورای اداری که روز اول ژانویه ۲۰۱۵ (۱۱ دیماه) با حضور معاون اول رییسجمهور در استانداری برگزار شد، عنوانکرد: در بحث انتقال آب از سرشاخههای کارون به فلات مرکزی طرحهای کوهرنگ یک پیش از انقلاب، بهرهبرداری از کوهرنگ ۲ در سال ۶۴ و اکنون کوهرنگ ۳ که یکی از معضلات مشکلات اصلی ماست که احداث آن از سال ۶۹ آغاز شده و هنوز به بهرهبرداری نرسیده است. با بهرهبرداری از این طرح ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب در سال منتقل میشود.
وی افزود: اختصاص اعتبار در بودجه امسال برای طرح اشتغال آب کوهرنگ ۳ در حالی انجام شد که پیش از این کارشناسان خارجی با بازدید از طرح اعلام کردند که اجرای این طرح هزینه فراوانی دارد و هزینهها چند برابر بازدهی آن می شود.
رییس مجمع نمایندگان اقلیم احواز بیانکرد: اگر آب دوباره از سرشاخه های کارون برداشت شود شوری آبهای استان که اکنون ۲ هزار است به بیش از ۴ هزار خواهد رسید. در حال به دلیل همین شوری آب، ۴ میلیون از نخلهای اقلیم احواز خشک شدهاند.
دارایی اظهارکرد: طرح ۵۵۰ هزار هکتاری ابتدا ۸۰۰ هزار هکتار بود اما به مرور زمان امروز به ۳۰ هزار هکتار رسیده که ۵۰ هزار هکتار آن مربوط به ایلام است. به دلیل بی آبی اجرای این طرح هیچ سودی جز ضرر برای اقلیم احواز نداشته است.
وی خاطرنشانکرد: کشت برنج امروز در اقلیم احواز ممنوع است اما آب با هزینههای فراوان از سرشاخههای کارون منتقل و برای کشت برنج در اصفهان به کار میرود.
رییس مجمع نمایندگان اقلیم احواز تصریحکرد: تالابهای احواز دست کمی از دریاچه ارومیه ندارد. امروز همه جا و در بیشتر رسانهها صحبت از نابودی این دریاچه میشود اما چرا کسی نامی از خشک شدن تالاب هورالعظیم و فلاحیه نمیکنند و ریزگردهایی که امروزه اقلیم احواز را احاطه کرده در اثر خشک شدن تالابها است.
دارایی با بیان اینکه در اجرای هر طرحی باید منافع حوضه های مبدا و مقصد در نظر گرفته شود، گفت: احداث سد معشوره در لرستان تهدیدی برای کشاورزان احواز به ویژه در حوضه کرخه است.
سد معشوره با انتقال آب از سرشاخه های رودخانه دز به استان لرستان، مشکلات فراوانی برای مناطق پایین دست واقع در حوضه آبریز کرخه نظیر شهرهای صالحیه، سوس و دشت میسان بوجود آورده است. این سد که در دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد کار احداث آن آغاز شده بود قابلیت ذخیره یک میلیارد متر مکعب آب را خواهد داشت.
شایان ذکر است که در اثر کاهش شدید میزان آب ورودی به اقلیم احواز، میزان شوری آبهای اقلیم احواز در محل شهر احواز ومحمره به بیش از ۲۵۰۰ و ۵ هزار میکروموس در سانتیمتر مکعب رسیده است. مسئولان استانی نیز بارها اعلام کرده اند که بیش از ۸۰ درصد جریان فعلی موجود در بستر رودخانه کارون فاضلاب است و این رودخانه تاریخی مهم به یک فاضلاب بزرگ تبدیل شده است.