تجمع احوازیها در دفاع از کارون و مخالفت با خشکاندن اقلیم احواز
پادماز: امروز راس ساعت ۶ بعد از ظهر پنج شنبه ۴ سپتامبر ۲۰۱۴ هزاران احوازی درساحل کارون گردهم آمده و با تشکیل زنجیره انسانی، مخالفت خویش با انحراف آب کارون به سوی فلات مرکزی ایران و نابودی منابع طبیعی اقلیم احواز نظیر رودخانه ها و تالابها را اعلام کردند. همزمان با افزایش فشار مسئولان اصفهانی بر دولت جهت موافقت با اجرای طرح بهشت آباد جهت انتقال آب کارون، تجمع کنندگان احوازی اقدامات مذکور را محکوم کرده و آنرا تهدیدی بزرگی برای نسلهای فعلی و آینده احواز دانسته اند.
تجمع کنندگان احوازی با برافراشتن عکس گری لویس نماینده سازمان ملل در زمینه ایران و در دست داشتن شعارهایی به زبان انگلیسی، از سازمان ملل و بویژه سازمان فاو خواستند تا با خشکاندن اقلیم احواز مخالفت کرده و از وقوع فاجعه انسانی در این اقلیم ممانعت کنند.
علاوه بر اقدامات مسئولان اصفهانی، همراهی برخی سازمانهای دولتی در تهران با طرحهای اصفهانیها جهت انتقال آب کارون بشدت از سوی معترضان احوازی مورد انتقاد قرار گرفته و مردم خواستار توقف هرگونه همراهی سازمانهای دولتی با طرحهای مذکور شده اند.
این زنجیره انسانی درپی ناخرسندی مردم احواز از پیشبرد طرحهای انتقال آب، حمایت دولت مرکزی ازاین طرح ها وتخصیص بودجه به این طرحها، بی توجهی دولت مرکزی به وسعت فاجعه انسانی ناشی از آلودگی شدید هوای احواز وپاسخگو نبودن مسئولان استانی ومرکزی دربرابر تلافات انسانی ناشی ازاین بحران، صورت گرفته است.
در ماههای اخیر مسئولان اصفهانی با تغییر نام طرح بهشت آباد از طرحی جهت تامین آب کشاورزی و صنعتی به طرحی جهت تامین آب شرب، دیدارهای مکرر با معاونان روحانی، همراه ساختن سازمانهای مرکزی و بویژه صداوسیمای مرکزی ایران با خود، سعی در اجرای هرچه سریعتر طرحهای انتقال آب کارون دارند.
پلاکاردها و دست نوشته هایی که در دست معترضان احوازی بچشم می خورد نشان از مخالفت مردم احواز با سیاستهای خشکاندن رودخانه های این اقلیم دارد. شعار “نه به سیاستهای خشکاندن اقلیم احواز” که به زبان عربی نوشته شده است به روشنی نگرانی مردم عرب از سیاستهای دولت را منعکس می کند.
معترضان که از شهرهای مختلف اقلیم احواز به شهر احواز آمده بودند، ضمن اعلام انزجار خود از عملکرد غیرمسئولانه دولت مرکزی خواهان توقف تمام پروژه های انحراف آب کارون و پایان دادن به طرح های ساخت سدها برروی رودخانه های اقلیم احواز شده اند.
شایان ذکر است کم آبی ناشی از انحراف آب رودخانه های کارون، جراحی، کرخه و دز سبب خشک شدن تالاب های اقلیم احواز شده وطوفان های شن احواز را به آلوده ترین شهر جهان مبدل کردند.
همچنین دهها روستای اقلیم احواز درپی خشک شدن منابع آبی این اقلیم خالی از سکنه شده اند. در همین راستا براساس آمارهای رسمی دولتی، میزان بیماری سرطان طی دهه گذشته افزایشی بیش ۵۰۰ درصد را نشان می دهد و بیماریهای قلبی و عروقی بشدت افزایش یافته اند. گزارشهای رسمی نیز تولد کودکان ناقص الخلقه و افزایش سقط جنین در شهرهای مختلف احواز را نشان می دهد.
بخش اخبار- جنبش ملی دموکراتیک عرب الاحواز
تصاویری از تجمع مردم احواز: