مدیران طرحهای کشت نیشکر بدون توجه به خطرناک بودن وضعیت هوای احواز و تهدید آمیز بودن این وضعیت نسبت به جان هزارن احوازی، اجازه سوزاندن مزارع نیشکر جهت برداشت و همچنین سوزاندن پسماندهای آن کرده اند.
رییس کمیسیون خدمات شهری شورای احواز با اشاره به انتشار خاکستر ناشی از سوزاندن پسماند نیشکر در منازل مسکونی، گفت: مسئولان راهی غیر ازسوزاندن مزارع نیشکر را در پیش بگیرند تا مشکلات زیست محیطی کمتری به دنبال داشته باشند.
به گزارش خبرگزاریهای داخلی جمهوری اسلامی در اقلیم احواز، احمد باورساد اظهار کرد: با بررسیهایی که اعضای کمیسیون خدمات شهری شورای شهر در خصوص موضوع انتشار خاکستر در محلهای مسکونی انجام دادند، دریافتیم که این خاکسترها به دلیل سوزاندن نیشکر در منطقه منتشر شده و مشکلاتی را برای ساکنان احواز ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: سوال اینجاست که حتما لازم است پسماند نیشکر سوزانده شود و راه جایگزینی برای این امر وجود ندارد؟ آیا نمیتوان از پسماند نیشکر استفاده دیگری کرد؟ لازم است که حفاظت محیط زیست در این زمینه نظر تخصصی خود را ارایه دهد تا راهکارهای جایگزین مطرح شود.
عضو شورای شهر احواز عنوان کرد: انتشار این خاکسترها در ماه مارس نیز مشاهده و به دنبال آن مشکلاتی برای مردم ایجاد شد. انتظار میرود راههای دیگری به جز سوزاندن در دستور کار مسئولان قرار بگیرد تا از بروز مشکلات زیست محیطی جلوگیری شود.
باورساد همچنین در خصوص کارخانه الکلسازی واقع در مسیر عبادان ـ احواز گفت: چندی پیش هنگام تردد در این مسیر متوجه بوی بسیار نامطبوعی از سمت کارخانه الکلسازی شدیم که پیگیریهایی در این زمینه انجام شد. بیشک در این مسیر روستاهایی نزدیک محل کارخانه وجود دارد، همچنین این کارخانه در مسیر شهر کوت عبدالله قرار دارد و انتشار این بوی نامطبوع مردم رابسیار میآزارد و جهت باد که تغییر کند این بو در جهات مختلف و نقاط مختلف شهر منتشر خواهد شد.
وی ادامه داد: قطعا انتشار این بو به دنبال فعل و انفعالات شیمیایی در این کارخانه اتفاق میافتد و مشکلات زیادی را برای شهروندان ایجاد میکند.
گفته می شود که مردم روستاهای واقع در نزدیکی این کارخانه ها به شدت از بوی نامطبوع برخاسته از این کارخانه ها و فعالیتهای مضر مشابه، نارضی هستند.
طرحهای امنیتی کشت نیشکر و صنایع جنابی علاوه بر مصرف آب زیاد و سبب بالا رفتن شوری آب اندک موجود در بستر رودخانه ها شده و ضررهای سنگینی را به زمینهای کشاورزان عرب وارد ساخته اند. بر اساس گفته های مسئولان محلی شوری آب سبب افت بیش از ۳۰ درصد در محصولات زراعتی شده است.