در : صفحه اول » اخبار » با اجرای بخشی از طرح کشاورزی ۸۰۰ هزار هکتاری، اولین دسته مهاجران غیرعرب وارد ویس و ملاثانی شدند

با اجرای بخشی از طرح کشاورزی ۸۰۰ هزار هکتاری، اولین دسته مهاجران غیرعرب وارد ویس و ملاثانی شدند

با اجرای بخشی از طرح کشاورزی ۸۰۰ هزار هکتاری، اولین دسته مهاجران غیرعرب وارد ویس و ملاثانی شدند

پادماز: مسئولان محلی شهرهای ویس و ملاثانی از توابع بخش باوی که بخشی از طرح کشاورزی ۸۰۰ هزار هکتاری رهبری در آنها به اجرا گذاشته شده، از اعطای اراضی اصلاح شده به مهاجران غیرعرب خبر دادند. بنا به گزارش منابع محلی، مردم این شهرها به شدت از این اقدام مسئولان استانی ناراضی بوده و خواهان اعطای اراضی اصلاح یافته به هزاران شهروند بیکار بومی عرب شده اند.

این اقدام مسئولان استانی در غصب اراضی و اعطای آنها به مهاجران غیرعرب در حالی صورت می گیرد که به اعتراف نمایندگان استانی در مجلس، مردم عرب از درصد بیکاری بالای ۵۰ درصد رنج می برند. اقدام مذکور مسئولان در اعطای زمینهای واقع در مناطق صد درصد عرب نشین، آنهم در حالی که نرخ بیکاری در میان بومیان عرب آنجا بسیار بالاست، نشان اهداف امنیتی طرح مذکور دارد.

 

جزئیاتی از طرح ۸۰۰ هزار هکتاری رهبری برای تغییر بافت جمعیتی اقلیم احواز

چنگلوایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی اقلیم احواز هم می گوید : کار اجرایی این طرح از سال۱۳۸۷ به موسسه جهاد نصر واگذار شد و امسال نیز ۱۹۵ میلیارد تومان اعتبار به اجرای این طرح اختصاص یافت که تا کنون ۴۰ میلیارد تومان جذب شده است .

کار احیای دشت های اقلیم احواز در ۱۴ شهرستان استان از جمله امیدیه ، هندیجان ، رامز (رامهرمز) ، سوس (شوش) ، تستر(شوشتر) ، صالحیه(اندیمشک) ، خفاجیه (سوسنگرد) ، حویزه ، حمیدیه و باوی در حال اجراست و حوزه های اجرایی طرح به حوزه های کرخه ، دز ، کارون ، زهره و خیرآباد و مارون تقسیم شده اند که در مجموع ۲۳ طرح در این مناطق در حال اجراست.

علاقه بند قائم مقام طرح احیای دشت های اقلیم احواز و ایلام هم می گوید : مجموع اعتبارات مصوب این طرح ها ۹ هزار و ۸۱۷ میلیارد ریال است که تاکنون چهار هزار و ۶۵۴ میلیارد ریال اختصاص یافته است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی در اقلیم احواز هم می گوید : با اجرای این طرح کار آبیاری به ‌طور متوسط از ۲۵ تا ۳۰ درصد به حدود ۵۴ درصد افزایش می‌یابد که موجب صرفه‌جویی در مصرف آب کشاورزی و افزایش سطح زیرکشت خواهد شد.
اجرای این طرح سالانه ۱۶هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال درآمدزایی خواهد داشت و تولیدات کشاورزی را نیز ۹ و نیم میلیون تن افزایش می دهد.

با اجرای کامل این طرح ۳۰۰ هزار فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم ایجاد خواهد شد.
اقلیم احواز ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار استعداد کشاورزی دارد اما کل اراضی که دارای شبکه های آبیاری و زه کشی است حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار است . حدود ۸۵ درصد از وسعت استان دارای اقلیم فراخشک ، خشک و نیمه خشک است.

بنا به گزارشی که پیشتر منتشر شده است، در سال ۱۳۸۷ در نشستی امنیتی با حضور محسن رضایی و دیگر مسئولان امنیتی استان، جهت تغییر بافت جمعیتی اقلیم احواز و برطرف ساختن “تهدیدهای متوجه امنیتی ملی ایران” تصمیم بر راه اندازی طرح ۸۰۰ هزار هکتاری موسوم به “طرح رهبری” شد. در این نشست محسن رضایی کارون را ضمانت عدم استقلال احواز از ایران دانسته است. وی پشتوانه این ضمانت را استفاده از آب کارون جهت تامین نیاز غذایی مناطق لر نشن بواسطه اعطای زمینهای کشاورزی احواز به کشاورزان لر معرفی کرده است. این اقدام مسئولان استانی با توجیه افزایش تهدیدات علیه امنیت ملی در پی وقوع انتفاضه آوریل ۲۰۰۵ صورت گرفته است.

 

منبع: خبرگزاریهای داخلی 

 

تمام حقوق نشر متعلق به وب سایت پادماز است. مطالب منتشرشده در وب سایت پادماز ضرورتا بیانگر رویکرد جنبش ملی دموکراتیک عرب الاحواز نیست.

الصعود لأعلى