در : صفحه اول » سیاسی » کوچ اجباری احوازیها کمترین نتیجه انتقال آب کارون است

کوچ اجباری احوازیها کمترین نتیجه انتقال آب کارون است

کوچ اجباری احوازیها کمترین نتیجه انتقال آب کارون است

شریف حسینی نماینده شهر احواز در مجلس شورای اسلامی ایران نسبت به عواقب خطرناک انتقال آب کارون بر زندگی میلیونها احوازی هشدار داد. وی با بیان اینکه انتقال آب کارون بر خلاف قوانین جهانی در زمینه آب رودخانه ها است، هشدار داد که انتقال آب کارون باعث خشک شدن تالابها، نابودی نخلستانها، نابودی کامل محیط زیست اقلیم احواز شده و در نهایت کوچ اجباری مردم این اقلیم را بهمراه خواهد شد.   

 متن کامل سخنان شریف حسینی بنقل از خبرگزاریهای داخلی، بشرح آتی است:

 سید شریف حسینی با بیان این مطلب که مردم اقلیم احواز با منطق، استدلال علمی و دلایل کارشناسی با انتقال آب کارون مخالفند و همواره پرسش ها و ابهامات فنی و تخصصی آن ها بدون پاسخ مانده است گفت: بهتر است مردم سراسر ایران که تامین کننده هزینه های سرسام آور طرح غیر علمی و سیاسی انتقال آب کارون هستند با برخی حقایق این پروژه آشنا شوند.

 وی افزود: طول خط انتقال طرح بهشت آباد ۷۳ کیلومتر است که ۶۲ کیلومتر آن تونل آن هم در اعماق زمین و ۱۱ کیلومتر روی زمین می باشد که با حساب امروز دست کم ۱۲ هزار میلیارد تومان هزینه در بر خواهد داشت. این هزینه معادل سه ماه یارانه هفتاد و پنج میلیون ایرانی است که می توان با صرف آن ۳ پالایشگاه بزرگ را راه اندازی و بهره برداری نمود.

 حسینی گفت: با چه مجوزی ۱۲ هزار میلیارد تومان یعنی یک پنج بودجه عمرانی کشور اگر به طور کامل تحقق یابد را هزینه یک طرح غیر قابل دفاع می کنیم که شکاف اجتماعی و گسل امنیتی در کشور ایجاد می نماید؟

 وی اظهار داشت: در این طرح انتقال ۱٫۵ میلیارد متر مکعب آب از کارون پیش بینی شده که می توان با معادل چنین حجم آبی ۱۰۰۰ میلیارد تومان برق تولید کرد. باز هم از وجدان های بیدار می پرسم به چه بهایی این پروژه کلید می خورد؟

 عضو هیات رئیسه مجلس ادامه داد: با انتقال ۱٫۵ میلیارد متر مکعب آب کارون اقلیم احواز چه در بخش صنعت، کشاورزی و بخش های دیگر ۱۰۰۰ میلیارد تومان متضرر خواهد شد که به طور کلی غیر قابل جبران است.

 وی افزود: در ۲۰ سال گذشته در قالب طرح های مختلف کشت و صنعت، نیشکر و صنایع جانبی، طرح ۸۰۰ هزار هکتاری رهبری مبلغی بالغ بر ۲۵ هزار میلیارد تومان در اقلیم احواز با رویکرد ساخت سد و شبکه های جانبی و کانال های آبرسانی هزینه شده که با انتقال اب کارون همه این مبلغ از بین خواهد رفت.

 وی با طرح این پرسش که وقتی تونل کوهرنگ ۳ که ۲۰ کیلومتر طول داشت در ۲۳ سال به انجام رسید، پس چه سرنوشتی در انتظار تونل بهشت آباد خواهد بود، گفت: کاری نکنیم که نسل های آینده ما را نبخشند. کاری نکنیم که نسل های آینده از ما به نیکی یاد نکنند. چگونه در شرایط تحریم هزاران میلیارد سرمایه کشور را برای نابودی بخشی از کشور به کار می گیریم؟

 نماینده مردم احواز در مجلس اضافه کرد: انتقال آب بین حوزه‌ای در سراسر جهان به عنوان یک گزینه ناکارآمد و مخرب محیط زیست برای همیشه کنار گذاشته شده است چرا که هر جا این اقدام صورت گرفته با مشکلات جبران ناپذیری بوجود آمده؛ بنابراین وزارت نیرو نباید تن به این کار بدهد.

سید شریف حسینی: یونسکو چهار شرط را برای انتقال آب ذکر می کند که هیچ کدام از این شروط مبتنی بر منطق علمی و پژوهش های کارشناسی در موضوع انتقال آب کارون به وقوع نپیوسته است

 وی توضیح داد: یونسکو چهار شرط را برای انتقال آب ذکر می کند که هیچ کدام از این شروط مبتنی بر منطق علمی و پژوهش های کارشناسی در موضوع انتقال آب کارون به وقوع نپیوسته است. به عنوان مثال گفته می شود که انتقال آب می بایست مشروط به تامین و رعایت منافع مبداء باشد در حالی که نه تنها در این جهت اقدامی صورت نگرفته است که به عنوان نمونه آب شرب شهرستان احواز غیر بهداشتی و نامطلوب است. این در حالی است که در دولت های گذشته انتقال آب کارون تنها برای شرب مجاز و مشروط به تامین آب آشامیدنی استاندارد برای مردم اقلیم احواز شده بود.

 عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ایران خاطر نشان کرد: یکی از شروط انتقال آب مدیریت منابع در مقصد می باشد در حالی که در استان اصفهان در سال های گذشته ده ها هکتار به سطح زیرکشت برنج افزوده شده و پنجاه درصد از آبیاری هم با روش های سنتی است که دست کم ۷۰ درصد آب در این روش از بین می رود. و اگر اصفهانیها در ادعای خود صادق بودند و بخشی از هزینه های گزاف مربوط به انتقال آب را برای پوشش صد در صدی آبیاری تحت فشار در استان خود هزینه می کردند دیگر مشکلی به نام کمبود آب حتی برای کشاورزی خود نداشتند. پس با صراحت می توان گفت آن ها آب کارون را نه تنها برای مصارف کشاورزی که برای سیراب کردن صنعت خود می خواهند.

 سید شریف حسینی با اشاره به شرط دیگر انتقال آب از منظر یونسکو که عدم ایراد خسارت زیست محیطی به مبدا بوده است اظهار داشت: با برهم زدن اکوسیستم منطقه، جلگه اقلیم احواز به جهنم مبدل خواهد شد. و به عنوان یک مثال باید عرض کنم که با کاهش حجم ۱٫۵ میلیارد متر مکعبی آب کارون به اذعان و اجماع نظر همه کارشناسان حاذق و بی طرف صنعت آب باید در انتظار EC (شاخص آلودگی آب) بالاتر از ۶۰۰۰ هزار در مقطع عبادان و محمره باشیم و آن زمان دیگر نمی دانم باید چه پاسخی در برابر صبر و تحمل و نجابت مردم آن منطقه داشته باشیم.

 نماینده مردم احواز کوچ اجباری مردم اقلیم احواز را کمترین نتیجه انتقال آب کارون دانست و تصریح کرد: تغییر اقلیم، خشکسالی هجوم ریزگردها و برهم زدن اکوسیستم هزاران ساله منطقه با انتقال آب کارون در اقلیم احواز اتفاق خواهد افتاد و در یک کلام، امکان توسعه راهبردی استان برای همیشه از بین می رود.

 نماینده مردم احواز کوچ اجباری مردم اقلیم احواز را کمترین نتیجه انتقال آب کارون دانست و تصریح کرد: تغییر اقلیم، خشکسالی هجوم ریزگردها و برهم زدن اکوسیستم هزاران ساله منطقه با انتقال آب کارون در اقلیم احواز اتفاق خواهد افتاد و در یک کلام، امکان توسعه راهبردی اقلیم برای همیشه از بین می رود

 وی افزود: با کاهش حجم آب کارون حق ابه تالاب بین المللی فلاحیه تامین نخواهد شد و این تالاب که نقش مهمی در اکوسیستم اقلیم احواز دارد از صحنه روزگار محو شده و به خاطرات خواهد پیوست.

 حسینی با طرح این پرسش که آیا استدلال علمی و منطق کارشناسی ما را دولتمردان و تصمیم گیران نمی شنوند؟، پاسخ داد: متاسفانه لابی های سیاسی و منطقه ای فضای تصمیم گیری علمی را بسیار تنگ و غبار آلود ساخته است. تبلیغات منفی و جهت داری که آقایان با استفاده از ابزارهای خود براه انداخته اند حتی ماست را سیاه نشان می دهد که جای افسوس دارد.

 نماینده مردم احواز به یکی دیگر از شروط یونسکو برای انتقال آب یعنی تقسیم عادلانه منافع انتقال آب بین مبدا و مقصد اشاره کرد و گفت: تقسیم منافع پیش کش آقایان زنگ نابودی اقلیم احواز را به صدا درآورده اند و به گونه ای موضوع انتقال آب کارون را پی گیری می کنند که تو گویی حق ابا و اجدادی آن ها بوده که اقلیم احواز از آن ها سلب کرده است.

 شریف حسینی؛ در خصوص نابودی ۴ میلیون نفر نخل خرما هشدار داد و گفت: اگر جنگ هشت ساله نتوانست قامت استوار نخل های خرما را در هم بشکند انتقال آب این اقدام زشت و جبران ناپذیر را صورت خواهد داد.

 وی توضیح داد: هم اکنون شاهد برگشت ۱۴۰ کیلومتر آب خلیج به رودخانه هستیم، ۷۰ کیلومتر تا منطقه حفار و ۷۰ کیلومتر تا دارخوین. این در حالی است که EC آب هم در این مناطق به چهار هزار رسیده و با انتقال آب این مناطق به شوره زار هایی لم یزرع مبدل خواهند شد که تاب تحمل نخل را هم نخواهند داشت.

 سید شریف حسینی؛ نماینده مردم احواز در پایان با اذعان به این مطلب که ما در قبال تاریخ پاسخگو هستیم و موضوع انتقال اب کارون در نهایت سرنوشت تلخی مانند سد گتوند پیدا خواهد کرد، گفت: اجازه بدهیم مباحث در فضایی علمی و دور از سایه سنگین سیاست پیشه گان به پیش رود و با تحریک احساسات مردم، دولت را در معرض اتخاذ اشتباهی بزرگ و غیرقابل جبران که امنیت ملی کشور را به خطر خواهد انداخت، قرار ندهیم.

 * پادماز بجای نامهای فارسی شده از نامهای مردمی و عربی استفاده کرده است.

 

تمام حقوق نشر متعلق به وب سایت پادماز است. مطالب منتشرشده در وب سایت پادماز ضرورتا بیانگر رویکرد جنبش ملی دموکراتیک عرب الاحواز نیست.

الصعود لأعلى