حزب ملت مصر شکایتی بر علیه دفتر حفظ منافع ایران در قاهره تقدیم دادگاه کرد. به گزارش رسانه های مصری، حزب یاد شده در شکایت خود، بر علیه دفتر حفظ منافع ایران در قاهره آورده است: ” ما به عنوان اعضای یک نهاد سیاسی میهنی ضمن اعلام ناخرسندی خود از عملکردهای خارج از پروتوکل دیپلماتیک دفتر حفظ منافع ایران در قاهره، خواهان تعطیلی کامل این دفتر و بیرون راندن تمام کارکنان آن از کشور خود هستیم”.
محمود نفادی وکیل این حزب پس از تقدیم شکایت به دادگاه در گفتگو با رسانه های کشورش گفت: دخالت های سیاسی و غیر سیاسی کارکنان این دفتر در امور داخلی مصر، کمک های مالی و سیاسی دفتر حفظ منافع ایران در قاهره به گروه اخوان المسلمین، گردآوری هواداران اخوان المسلمین از سراسر جهان در تهران، برپایی تظاهرات بر علیه دولت تازه تاسیس مصر در میدان آزادی تهران و موارد دیگر ، دلایل کافی برای تعطیلی دفتر حفظ منافع ایران در مصر هستند.
آقای نفادی همچنین دولت جمهوری اسلامی ایران را به “دشمنی با اراده ملی ملت مصر” متهم کرد. او در تشریح چگونگی دشمنی جمهوری اسلامی ایران با اراده ملت کشورش بیان داشت: زمانی که جمهوری اسلامی ایران آشکارا در امور داخلی مصر دخالت می کند و هواداران اخوان المسلمین را به همراه شهروندان خود در میدان آزادی تهران گردهم می آورد تا انتخابات اخیر ریاست جمهوری مصر را زیر سوال ببرد، آن دولت اراده ملی تمام ملت مصر را هدف قرار داده است.
از سوی دیگر پایگاه اینترنتی الیوم السابع دو هفته پیش به نقل از وزارت خارجه مصر اعلام کرد: وزارت خارجه مصر با فرا خواندن مجتبی امانی مسئول دفتر حفظ منافع ایران در این کشور مراتب اعتراض خود را به عملکردهای خارج از پروتوکول های دیپلماتیک دیپلماتهای ایرانی در قاهره ، به ویژه دیدار با برخی شخصیت های وابسته به اخوان المسلمین ابراز داشته است.
وزارت خارجه ایران هنوز نسبت به موضوع شکایت یک حزب مصری بر علیه تنها نمایندگی سیاسی این کشور در قاهره واکنشی نشان نداده است.
دولت مصر چند ماه پیش گروه اخوان المسلمین را به عنوان یک گروه تروریستی معرفی، آن را از کار سیاسی ممنوع و بسیاری از اعضایش را بازداشت و به اعدام محکوم کرد.
پس از مصر کشورهای امارات متحده عربی و پادشاهی عربی سعودی نیز اخوان المسلمین را در ردیف احزاب تروریستی معرفی و اعضای آن را تحت تعقیب قرار دادند.
روابط ایران و مصر تا قبل از انقلاب ۱۳۵۷ به جز در دوره هایی که اختلافات میان جمال عبدالناصر و محمد رضا پهلوی بالا می گرفت، عادی بوده است. اما با امضای پیمان «کمپ دیوید» روابط جمهوری عربی مصر و جمهوری اسلامی ایران قطع شد.
دولت مصر در زمان ریاست جمهوری حسنی مبارک به طور مستقیم و غیر مستقیم جمهوری اسلامی را به حمایت از تروریسم متهم می کرد. نامگذاری یک خیابان در تهران به نام قاتل انورالسادات یکی از دلایل عدم ایجاد روابط بین دو کشور اعلام شده بود.