در : صفحه اول » سیاسی » طرح غارت ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی احواز در راستای تغییر بافت جمعیتی

طرح غارت ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی احواز در راستای تغییر بافت جمعیتی

پادماز: در سفری که علی خامنه ای رهبر ایران درسال ۱۳۷۵ به احواز داشته است دستور احیای ۸۰۰ هزار هکتار از زمین های کشاورزی و لم یزرع این استان را صادر کرد. این طرح به (طرح ملی) احیای ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی دشت های احواز معروف است.

قائم مقام مجری طرح احیای دشت‌های احواز و عیلام با اشاره به عملیاتی شدن طرح احیای دشت‌های این دو منطقه موسوم به طرح رهبری، گفت: اگر چه طرح در سال ۷۵ مصوب شد اما در سفر نخست هیئت دولت به در زمان احمدی نژاد زمینه اجرای آن فراهم و عملا از سال ۸۷ اعتباری برای آن در نظر گرفته شد.

علاقه بند ادامه داد: این طرح در سال‌های ۸۷ و ۸۸ توسط سازمان جهاد کشاورزی آغاز و از سال ۸۸ به موسسه جهاد نصر محول شد.

وی اظهار کرد: از سال ۸۷ تا کنون احیای ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی احواز آغاز شده که ۴۸ هزار هکتار آن توسط سازمان جهاد کشاورزی انجام شده است.

این مقام مسئول با اشاره به قابلیت‌های منطقه  با داشتن سد‌ها و شبکه‌های آبیاری و زهکشی گفت: ماموریت موسسه جهاد نصر به عنوان مجری طرح احیای دشت‌های یاد شده تکمیل سرمایه گذاری و برنامه‌های انجام شده دولت است.

وی اظهار کرد: این طرح در اراضی پایاب سدهای احداث شده استان در حوزه رودخانه‌های دز، کارون، کرخه، مارون، زهره و جراحی اجرا می‌شود و شهرستان‌های احواز، سوس، تستر(شوشتر)، خفاجیه(سوسنگرد)، حویزه، دزفول، رامز(رامهرمز)، خلفیه(رامشیر)، تمیمیه (هندیجان)، عمیدیه (امیدیه)، باب هانی (بهبهان)، فلاحیه (شادگان)، عبادان (آبادان)، محمره (خرمشهر) و ملاثانی (باوی) از آن منتفع خواهند شد، البته ممکن است در مراحل آتی شهرستان‌های دیگری نیز به طرح اضافه شود.

علاقه بند افزود: درآمدی معادل ۱۴ هزار میلیارد ریال در سال در پی افزایش صادرات و ایجاد اشتغال پایدار برای ۳۰۰ هزار نفر (۱۴۷ هزار نفر اشتغال مستقیم) نیز از چشم اندازهای این طرح است.

قائم مقام مجری طرح احیای دشت‌های احواز و عیلام احداث شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی، تجهیز و نوسازی اراضی و یکپارچه سازی و تسطیح آن‌ها، همچنین احداث زهکش‌های زیرزمینی را وظایف موسسه جهاد نصر در این طرح عنوان کرد و گفت: از این میان ایجاد زهکش‌های زیرزمینی که برای نخستین بار در استان اجرا می‌شود از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی پیش بینی کرد: حدود ۳۵۰ هزار هکتار از اراضی احواز نیاز به ایجاد زهکش زیرزمینی داشته باشند. به گفته وی، ۲۵ تا ۳۰ درصد از این اراضی توسعه و مابقی در قالب طرح نوسازی و بهسازی است.

علاقه بند اظهار کرد: اراضی که در قالب طرح توسعه به زمین‌های کشاورزی اضافه می‌شوند یا از منابع ملی و یا اراضی دیم هستند که بر اساس روال واگذاری زمین به افراد محلی و یا درخواست کنندگان واگذار می‌شوند.

این مقام مسئول اظهار کرد: در سال ۸۷ و ۸۸، ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرا مصوب شد که ۹۴ میلیارد تومان آن به جهاد کشاورزی برای اجرا تخصیص یافت.

وی افزود: در سال ۸۹ از ۱۲۶ میلیارد تومان اعتبار مصوب ۸۴ میلیارد تومان تخصیص یافته و در سال ۹۰ نیز از ۲۰۷ میلیارد تومان اعتبار مصوب ۱۹۰ میلیارد تومان برای اجرا تخصیص پیدا کرد.

علاقه بند اظهار کرد: برای سال ۹۱ نیز ۳۱۰ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است.

وی افزود: اعتبار موردنیاز برای کل طرح ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان (بر اساس هزینه‌های سال ۸۸) و برای احیای ۲۰۰ هزار هکتار سطح در حال اجرا، یک هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

به گفته وی، مدت اجرای طرح پنج ساله پیش بینی شده اما به احتمال زیاد بیش از این زمان برای اجرا نیاز است که انتظار داریم با برنامه ریزی و اختصاص اعتبار مصوب طرح با سرعت بیشتری اجرا شود.

وی افزود: ۸۹ میلیارد تومان از محل فاینانس داخلی نیز برای کمک به این طرح پیش بینی شده که هنوز نهایی نشده است.

مدیرعامل موسسه جهاد  نصر عیلام هوشنگ گلابکش با بیان اینکه همه بویژه رسانه ها باید کمک کنند این طرح کلان ملی که نقش مهمی در اشتغال پایدار و بهره برداری از سرمایه گذاری دولت در بخش های بالادستی کشاورزی خواهد داشت به بهره برداری برسد، گفت: این طرح با مشارکت شرکت های جهاد نصر استان های کشور در حوزه های مختلف مناطق پایین دست رودخانه های دز، کارون، کرخه، مارون و جراحی در حال اجراست

وی تصریح کرد: در این طرح مالکیت فرد مخدوش نمی‌شود و مالکیت بخش خصوصی از نظر ما محترم است، البته در برنامه کاری بنا نداریم به مالکیت‌ها ورود کنیم و ملاک ما اسناد اداره کل منابع طبیعی است.

علاقه بند اظهار کرد: اراضی که در قالب طرح توسعه به زمین‌های کشاورزی اضافه می‌شوند یا از منابع ملی و یا اراضی دیم هستند که بر اساس روال واگذاری زمین به افراد محلی و یا درخواست کنندگان واگذار می‌شوند.

درسال ۹۲ شمسی موسسه جهاد نصر مشغول اجرای طرح بزرگ زهکشی و آبیاری ۲۶هزار هکتار از اراضی شهرستان خلفیه بوده است.

مدیرعامل موسسه جهاد نصرهوشنگ گلابکش افزود: با توجه به محدودیت های اعتباری و لزوم شتاب بخشی به این طرح بزرگ کشاورزی ، تامین اعتبار از منابع خارجی (فاینانس) برای این طرح به تازگی در شورای عالی اقتصاد تصویب شده و در این ارتباط با چند شرکت چینی به منظور سرمایه گذاری در این طرح به توافق هایی دست یافتیم.
وی گفت: بازدید این هیات چینی به منظور ارزیابی ، ظرفیت سنجی و چگونگی مشارکت آنان در این طرح بزرگ ملی است.

مؤسسه جهاد نصر وابسته که به وزارت جهاد کشاورزی قرارداد توسعه، تجهیز، تسطیح و یکپارچه سازی اراضی احواز به عنوان بخشی از طرح یاد شده در سطح ۲۰۰هزار هکتار با پیمانکاران را منعقد ساخته که بناست در قالب طرح پنج ساله به بهره برداری برسد.

گزارش ایرنا حاکی است؛ بهره برداری از مرحله نخست طرح برای احیای دشت های احواز در شهریورماه سال ۹۱ در آخرین روز از هفته دولت، در منطقه خفاجیه به بهره برداری رسید.

در اردیبهشت ماه سال ۹۲ شمسی وبا حضور’سیدرحیم سجادی ‘ معاون آب و خاک وزیر جهادکشاورزی طی مراسمی، بخشی از این طرح بزرگ  ملی که شامل ۳۳هزار هکتار زمین کشاورزی است، بهره برداری به عمل آمد. مساحت مذکور از زمین های کشاورزی بخشی از ۴۹هزار هکتار مربوط به طرح مهر ماندگار است که امروز ۳۳ هزار هکتار آن توسط موسسه جهادنصر به بهره برداری رسیده است.

این طرح بسان طرح های دهگانه توسعه نیشکر دراقلیم احواز یک (طرح ملی) است. تجربه نشان داده است که تنها درصد اندکی ازفرصت های ایجاد شده توسط طرح های ملی دراختیار مردم بومی عرب قرار می گیرد. دربهترین حالت کمتراز یک سوم فرصت های شغلی ایجاد شده به مردم  عرب تعلق خواهد گرفت. و معنی دیگر اجرای طرح های ملی در مناطق عرب نشین، طرح هایی هستند که در چارچوب تغییر بافت جمعیتی و پاکسازی نژادی صورت می گیرند.

تهیه و تدوین:  التیار الوطنی العربی الدیمقراطی فی الأحواز

جنبش ملی دموکراتیک عرب الاحواز

تمام حقوق نشر متعلق به وب سایت پادماز است. مطالب منتشرشده در وب سایت پادماز ضرورتا بیانگر رویکرد جنبش ملی دموکراتیک عرب الاحواز نیست.

الصعود لأعلى