پادماز: طی روزهای گذشته مسئولان سازمان آب و برق در اقلیم احواز با نصب پلاکاردهایی ممنوعیت کشاورزی در حوزه کرخه را اعلام کرده و به کشاورزان عرب نسبت به برداشت آب جهت کشاورزی هشدار دادند.
در این راستا مدیرعامل شرکت آبیاری کرخه و شاوور گفت: سازمان آب و برق استان میزان آب قابل تخصیص هر منطقه برای کشت تابستانه را مشخص کرده و با توجه به این موضوع لازم است سازمان جهاد کشاورزی الگوی کشت هر منطقه را بر مبنای میزان آب تخصیصی اعلام کند.
خدری تصریح کرد: آخرین تصمیم گرفته شده سازمان این است که مثلا در حوزه کرخه ۷۰ درصد سالهای نرمال آب تامین شود. بنابراین سازمان جهاد کشاورزی باید میزان کشت در هر منطقه را به ما اعلام کند تا ما آب مورد نیاز را تامین کنیم و ما در این خصوص که در کدام منطقه، چه محصولی کشت شود یا نشود خیلی دخالت نمیکنیم و سازمان کشاورزی باید با توجه به محدودیتهای آبی، نیازها و الگوی کشت را اعلام کند.
به گزارش ایسنا این در حالی است که سیدفاضل شرفی، نماینده استان در شورای مرکزی خانه کشاورز در این زمینه گفت: درپی اقدام سازمان آب و برق استان در ممنوعیت کشت تابستانه برخی محصولات کشاورزی و انتساب آن به ستاد خشکسالی و تکذیب مسئولین ستاد خشکسالی، عوامل این سازمان اقدام به جمعآوری پلاکاردهای قبلی که با عنوان ستاد خشکسالی بود، نموده و پلاکاردهای جدیدی با مضمون جدید و بدون عنوان ستاد خشکسالی در همان مکانها نصب نمودند.
وی ادامه داد که برخورد قضایی با چنین اقدامی مورد انتظار جامعه کشاورزی است. همچنین احتمال شکایت کشاورزان در محاکم ذیصلاح از جمله هیاتهای بدوی و تجدیدنظر، رسیدگی به تخلفات صنفی کشاورزان وجود دارد.
وی افزود: یکی از بزرگترین مضرات این اقدام عوامل سازمان آب و برق، سلب اعتماد جامعه کشاورزی از این عوامل است.
پیشتر فعالان عرب احوازی نسبت به سیاست تغییر بافت جمعیتی در مناطق روستایی و مصادره کردن زمینهای کشاورزان عرب بواسطه سدسازی و کنترل منابع آب اقلیم احواز هشدار داده اند.
در همین راستا ناصر صالحی نماینده حویزه و خفاجیه در پارلمان ایران اعلام کرد که سدسازی در بالادست رودخانه کرخه سبب شده است تا ۱۱۸ هزار هکتار از هور العظیم خشک شود و همچنین هزاران هکتار از زمینهای حویزه و خفاجیه بدون کشت بمانند.
صالحی تبعات اقدامات وزارت نفت و وزارت آب در خشک کردن منطقه را از دست دادن بیش از ۱۵ هزار و ۴۰۰ فرصت شغلی معرفی کرده است.
این نماینده مجلس نهم، با اشاره به اشتغال زایی پایدار تالاب العظیم در سنوات گذشته، اظهارداشت: تالاب العظیم از نظر صیادی، گاومیش داری، حصیربافی و نی بافی بسیار حائز اهمیت بود که متأسفانه به دلیل عملکرد وزارت نیرو و وزارت نفت بسیاری از این فرصت های شغلی از مردم شهرستان های خفاجیه و حویزه گرفته شد.
وی همچنین کشت نشدن زمینهای کشاورزان عرب، سبب شده تا هزاران فرصت شغلی از دست رود.
وی، در زمینه مصادره حدود ۱۵۴ هزار هکتار از اراضی مردم حویزه و خفاجیه از سوی وزارت نفت طی ۱۰ سال گذشته گفت: درسنوات گذشته با فعالیت شرکت های نفتی حدود ۱۰۹ هزار هکتار از اراضی جنوب هویزه و ۴۵ هزار هکتار اراضی شمال خفاجیه از سوی وزارت نفت و شرکت نفت از مردم گرفته شد.